Hello !


Status : Semi-hiatus

Ask Me a Question

Mouthy Mouth

Exchange Link open
No "Follow You, Follow back"
Harsh Words Are not Allowed

Archives


  Recent posts:

A Werewolf Boy ^^
Cooking ~
Dreamm ~
Awww ~ So sweet :3
Talk that ~
Melatah 2 xD . ade lagi ~
HAHA , melatah ?! New friends :DD
Goodbye '2012' , Hello 2013 ^^
Istambul Aku Datang ^^
♔ My Birthday , Bibimbap ~ ♔


Credits

Layout: Nana
Edited by : ❣ Syra ❣


Sampin Vs. Pensil box
Sunday, 19 May 2013 @ 10:35 | comment (0)


Assalamualaikum , salam sejahtera . sihat ?
org yg tulis blog ini sihat ajerr , tapi adelah selsema sikit ~
malam ni nak cite sikit .
hari jumaat , kan masuk sekolah pukul 2 tngah/hari
sebelum rehat , Megat tu cari pasal dgn Syra .
die ambik pensil box org . bile nak ambik dari die ,
die hayun2 kat atas . tau la die tu tinggi sikit .
bile dah dpt pensil box Syra . Syra pon terus rampas
die punya . . . sampin la , nak rampas ape lagi .
Anyway , die bukannya pakai pon sampin tu ><
sampin tu die letak kat bahu , mcm bujang lapok .
tapi die ni lapuk sangat -.-
banyak cara lah die guna mase nak ambik balik sampin die tu 
confirm la Syra x bagi , bukan sekali die ambik pensil box 
Syra . berkali2 tau die ambik .
nasib baik Tazzzah , Izzah , Aida & Ami tolong Syra
mase tu . Syra bagi sampin die balik mase rehat .
nmpak die dgn Octa . lepas bagi tu Syra ckp dgn die
" Kau jgn kacau aku lagi faham ? "
" Ye , aku x akan kacau kau lagi "
" Janji ? "
" Janji "
itu sahaja conservation dgn mamat tu .
lepas dah bagi sampin tu , Syra ckp dgn Octa
" Wei octa , sorry tau pasal sampin tu . Megat yg kacau aku dulu "
Octa pon , okey je .
muke die nmpak mcm x marah je .
lepas rehat pulak , kiteorang kene pegi makmal sains .
mula2 bukak beg , pensil box x dek .
pensil box Syra letak kat atas sekali , atas buku2 la maksudnya .
Suspek prtama yg Syra syak ialah :
- Megat Syafiq Hazry
nak tau knape Syra syak die ?
sebab , die sorang je budak lelaki yg suke pegang pensil box Syra
dan die suke ambik pensil box Syra -.- kwaja x ?
Syra confirm 100% , die yg curi pensil box Syra tu
bile tanya , die buat muke x bersalah die tu .
dri muke die pon dah dpt tngok , yg die x pandai menipu -.-
Izzah pulak , Suspek Nadzmi .
ape lagi , Syra tnye la Nadzmi tntang pensil box tu .
mane tau die berkomplot dgn Megat .
kiteorang mintak kunci kelas dri Balqish . 
die pon bagi kunci tu kat kiteorang . sebelum tu confirm la kiteorang 
minta izin cikgu dulu . sedih Izzah bile Syra keluar dgn Tazzah .
Syra & Tazzah cari satu kelas tau .
lepas dah x jumpa tu , kiteorang terus ke makmal sains .
mase Syra tngah buat keje , ter-nampak lah Megat tngah 
curi2 pandang kat Syra . ape lagi ? Syra terus angkat muka pandang die
bile Syra tnya , die ckp 
" bile mase pulak aku pandang kau ? "
haihh . lepas Syra merajuk a.k.a malas nak layan si Megat tu ,
die pon panggil Syra
" Ana ~ "
Syra pndang die , die senyum mcm kerang busuk -.-
Syra jeling sikit je kat die , pastu terus buat keje balik .
tahan senyum kat die , bile teringat die senyum mesti nak gelak
" Ana ~~ Ana ~~ " 
die panggil lagi , Syra pndang la die . yg ni x leh tahan .
die senyum serupa mcm org gile . bukan kerang busuk .
dah jdi lala busuk dah . Syra tersenyum la bile tngok die
lepas habis sains , kiteorng kene pergi bengkel pulak
mase KHB la , laki pergi bengkel kayu . perempuan pulak pergi bengkel 
jahitan . tapi Syra kene tunggu Izzah buat PBS sains .
x sampai seminit tunggu Izzah buat PBS
ade org panggil Syra .
" Ana "
Syra pndang la tingkat betul2 depan Syra ni . rupa2nya Megat  -.-
menyampah pulak . Syra buat la isyarat gune kepala ' Nak apa ?! '
" Sini jap . Meh la sini "
Syra pon ikut lah kehendak die . sampai depak die je Syra ckp
" Apahal ?! " with cold talking inspiration
pastu , die keluarkan pensil box Syra dri dlm sampin .
 Syra terkejut `o` !!
and then , ape lagi marah la die tu . Syra kejar die , tapi sikit je la .
malas kot nak main lari2 dgn KKR tu -.-
lepas masuk makmal sains balik , ade kawan Megat kat situ .
I'ts mean kawan sekelas lahh . nme mamat tu Haziq .
Syra ckp dgn die suruh bagi warning kat Megat tu .
" Wei haziq ! nnti kau bagi tau kat mamat yg bernama 
Megat Syafiq Hazry tu , yg aku akan balas dendam bile hri isnin nanti .
Ingat tu ! "
okay2 , kat sekolah Syra nmpak innocent sikit . tapi bile dah kenal
Syra tomboy-ishhh sikit . sifat keganasan ade sikit .
back to story , Haziq pon setuju nak bagi tau Megat tu .
Yup , Syra akan balas dendam esok . dekat sekolah .
dah2 , smpai sini je lah cite Syra . k la ,
Assalamualaikumm ~

# Tunggu je Megat , aku akan balas dendam
* x dlm pon dendam tu . hehe ^^ *