Hello !


Status : Semi-hiatus

Ask Me a Question

Mouthy Mouth

Exchange Link open
No "Follow You, Follow back"
Harsh Words Are not Allowed

Archives


  Recent posts:

I'm back after 2 freaking years.
Holla de' amigo , Im Back ^^
응답하라 1997
Skateboardingg ~
Flashback before Holiday Part 2
Flashback before Holiday Part 1
Happiness and ma new buddy :3
Assalamualaikum ~2nd post !huh . sekarang ni Syra...
I can be Hurricane some times
Can I have a new other phone and SIM card ? :'((


Credits

Layout: Nana
Edited by : ❣ Syra ❣


I'm back after 2 freaking years.
Thursday, 1 September 2016 @ 03:42 | comment (0)


Hey guys. Okay, so literally I'm back but not fully back yet. Past this 2 years, a lot of things happened to me. Serious, tak tau nak mula dari mana. Tapi perkara yang lepas jangan dikenangkan ceh. Okay, firstly Syra nak mintak maaf sebab the old version of me teruk gila so, sorry much. And also, blog ni memang teruk gila lol okay then. Selama dua tahun ni, tak teringat langsung pasal blog. But when cikgu Syra cakap pasal blog, Syra terus teringat lol. Wait, awkward lah bila bahasakan diri Syra, sebab dah biasa orang panggil Ana. So, after this, Syra akan bahasakan diri sebagai Ana lol.

Zaman kegemilangan Ana semua dah berakhir sejak Ana masuk kelas lain dengan diorang semua. And of course, kalau korang kelas lain it's bit awkward nak tegur. Form 4 ana langsung tak tegur sebab ana malu gila. Yelah, selalunya masuk kelas terus tegur. Hubungan dengan Megat, Nadz, Ami dan semua dah mula rengang. Serious ana cakap, nak rapatkan balik. Tapi bila nak tegur, ya allah malunya. Idk lah. Izzah, tazzah, aida and syirah pun ana dah rengang sikit. Lepas pisah kelas dengan diorang banyak sangat benda yang berlaku. Rumor, kata belakang and macam macam lah. Tapi, as long as ana dapat kejar impian, semua tu dah tak penting.

So, yeah. I'm back. Ana akan try my best untuk update blog. Lol. Please wish me a big goodluck because ana tengah exam trial spm sekarang lol. I will ended it here, bye. Assalamualaikum.



Holla de' amigo , Im Back ^^
Wednesday, 5 March 2014 @ 00:22 | comment (0)


Assalamualaikum ~
Salam Sejahteraaaaaaa ~~
Im Back !!
Syra is backk !!
huhuhu . Dah lama tak post story kan  ??
dah berhabuk * walaupun takda habuk xD *
keukeukeu
Syra post sebab Ami selalu tanya
" Ana . Bila nak post story kat blog ?? "
Yehet xD
So Sorry , Mian .
Syra tak sempat nak bukak lappy and post something .
huhu
Al Maklumlah , This year batch yang paling sibuk
keukeukeu . Syra nowdays , pegang phone je
bukan sebab boyfie or whut ,
Syra pegang phone sebab itu je yang boleh pegang xD
disitu lah bukak internet , disitu lah post twitter , disitulah berkakao xD
dan macam macam lagi lah .
Syra tak download blog apps bcs nanti phone lombab xD
keukeukeu
and , FYI , i dont have a boyfie xD
only have husband xD
keukeukeu
yaww , 15 y/o ada husband ??
EVERYBODY SAY N.O
keukeukeu
my husband is my bias , my imagination husband xD
keukeukeu
hmm .
sekarang ada Kucing Garang , Kucing Comel
keukeukeu
yup , that's my bestie username with her boyfie xD
keukeu
Kucing Garang is Ami
and
Kucing Comel  is Badr
keukeukeukeu xD
Syra , Kucing Ganas xD
keukeu
Kucing Garang pun takut dengan Kucing Ganas xD
keukeukeu
menyibuk je Syra ni xD
Izzah is Rabbit , Lil bit of Kucing
Natazzah is Kucing Bahang
Aida is Kucing Lawak
keukeu xD
dah merapu dahhhhhhhhhh xD
yehetyehetyehetyehetyehetyehetyehetyehet xD
Nadz is Kucing Byuntae
and Megat is Kucing JiwangSampaiTakIngatKawan 
hahahahahaha xD

" The ramen that I cook so badly , who will eat it w/ me now ? "
keukeukeu
I prefer to eat aloneee ~~
Ramen -_-)/
Caramel Frappucinno -_-)/
Mango Smoothies -_-)/
Subway Sandwich -_-)/
Steamboat -_-)/
Tempayaki -_-)/
nakkkk , teringin , mahu.
hadoiii . Teringin nak makanan and minuman kat atas ni
huhuhuhu >.<
Im not okay Im not not not okay (Oh baby baby)
yehetyehetyehetyehetyehetyehet xD

okay lah . sampai disini sahaja xD
Baibai .
Assalamualaikum :D
keukeukeu.

응답하라 1997
Sunday, 29 September 2013 @ 09:15 | comment (0)


Assalamulaikum ^^
harini Syra nak update quotes molehh ??
quotes yang Syra akan hantar nanti sume pasal tajuk kat atas tu
hehe , sebelum tu , nak tulis shikit-2 :3
To ma friend , Hope diorang friend w/ me 'till jannah :D
like this friendship ^^
kalau boleh , Syra nak jadi perempuan yang baju kuning tu :3
dia macam Syra sikit , dia ganas , tomboy-ishh and much more lahh
Syra harap best buddyz Syra ni , bersama dengan Syra 'till Jannah .
Aminn .


Quotes Begin !!















Hehe , sorry for that cursing .
Anyway , ni je Syra boleh update .
okay la , Assalamualaikumm ~

Skateboardingg ~
Tuesday, 27 August 2013 @ 08:59 | comment (0)


Assalamualikumm ~
apa khabar ? sihat ?
harap semuanya sihatlahh .
huhu . Today , Syra nak cakap pasal skateboard .
actually , Syra suke giler dengan skateboard .
Syra macam lelaki ? huhu . AAK ?? xD
Haha . Syra nak naik skateboard , 
pastu boleh jalan2 kat kawasan rumah .
kan best macam tu .
dulu , Syra mintak basikal kat Mama Syra .
tapi , tak bagi2 sampai sekarang .
So , sekarang ni Syra mintak skateboard bulak .
tak dapat dua tayar , empat tayar ni pon jadi lah xD
Tadi kat Rumah Wan ( Nenek belah ayah )
Syra main skateboard . ^^ ^^
suke giler bile nampak skateboard kat Rumah Wan
bile Syra nampak skateboard , Syra terus cakap
" Wawww "
nasib baik Wan , Mama & Kakak Syra tak dek .
diorang pegi kenduri . Papa Syra jage adik jap .
bila Mama Syra balik , Mama pulak jage .
Adil kan ? hehe , BTS .
Papa Syra pelik . and then die cakap
" Nape dik ? "
huhu . walaupun ade Syra ade adik , but ,
  Family Syra tetap panggil Syra adik xD
BTS , lepas Papa Syra ckap macam tu ,
Syra keluar bawak sekali skateboard tuhh .
pastu tunjuk kat Papa and cakap
" Ta Dahhhh "
lawak kan ?? bawak keluar terus cakap tadah xD
lepas tunjuk tu , Syra bawak keluat and mula berlatih .
nasib baik tuan punya Skateboard tu tak de xD
lepas berlatih bersungguh-sungguh tu , akhirnya reti jugak naik macam mane .
I'm Beginner . Lol .
lepas berjam2 Syra berlatih , Syra hanya tahu naik je xD
tak reti lagi nak belok2 , angkat skate tuhh .
bila dah sekolah , Syra cerita dengan Buddyz Syra * just girl *
diorang gelakkan . ade ke patut gelakkan orang ni ?!!
pastu diorang tak caya Syra . serious , rasa marah .
tak banyak pon . ciput jeee ~
tengok lah nanti . Syra tunjukkan budak perempuan berbaju kurung main skateboard .
huhu . boleh hancuss dunia ni . tak feminin langsongg xD
sebenarnya Syra nak main skateboard sebab Syra jealous dengan budak ni


memang jaelouse gilaaarrr . bila tengok dia main skateboard , rasa macam
" Wahhh . pandai giler die mainn "
huh . So , sebab tu lah Syra minat dan suka dengan skateboard ni >.<
huh . whut evah lah .
ohh . Syra dah tekad 23 nov , Syra nak mintak sesuatu kat M_ _ _ tuhh .
Ni tekad giler lohh >.<
Sooooo. Goodbye .
Assalamualaikumm ~

Flashback before Holiday Part 2
Friday, 23 August 2013 @ 09:20 | comment (0)


Assalamulaikum . Apa khabar ? 
Syra selsema sikit , walaupun korang tak tanye xD
lame tak update blog kan ? haha . Lol .
Lame sangat *tangan di bahu , mata pandang ke atas* xD
gamba kat atas tu menunjukkan ma bias tengah makan telur rebus .
Ahh . teringgin nyer nak makan telur rebuss .
uhhh ~ ohkay , back to the story .
Syra nak flashback balik sehari sebelum cuti .
Mase tu hari Khamis *Syra cuti cepat sehari dari diorang . kehkehkeh xD *
Mase tu Syra marah giler dengan Nadz .
Memang otak Syra pikir ' Aku nak bunuh die hidup2 '
mase pikir tu , Syra dah memang peggang gunting tajam .
gunting tu Tazzah yang punya .
Pastu . . . . .
Tak nak lahh >.<
bile ingat balik mase tu ' Woahh ~ Did I really that scary ? '
Reaction diorang bile Syra marah gile ( Tazzah , Izzah , Aida & Ami )
 macam terkejut gilerr . .
rasanya tu first time Syra marah macam tuhh .
Lul  . Dah2 .tak nak pikir dahh >.<
Ohh . Lupa nak cakap
" Selamat Hari Raya , Maaf Zahir Dan Batin "
Dah raya dah kan ? Cepatnya ...
hehehe . Ohh . Masa hari Sabtu lepas ( 17 / 8 )
Aida datang rumah Syra
huhu . banyak benda kiteorang buat .
tapi , untung lah Aida . Dapat makan KFC ,
Mama & Papa Syra yang belanja xD
Pastu , ade Geng budak kecik datang raya rumah Syra .
tak banyak pun , 4 orang jerr  xD
Huhu . mase tu diorang nak balik dah
* Budak kecik makan sikit je , tapi duit raya ?? xD *
And then , Sofia ( Salah seorang dari budak tu )  cakap
" Kak Syra , kiteorang nak balik dahh "
pastu , Syra sampaikan pesanan kat Papa Syra
" Pa , diorang nak balik dah "
" Kejap ye , tunggu Cik Ila balik "
Huhu . nama panggilan Mama Syra ' Ila '  sebab dari Fadzilah .
huhu . BTS ~ mase tuhh Mama Syra pergi kedai runcit , beli barang dapur sikit .
Konfem Mama Syra malas nak pergi Speedmart kat Sunway xD
Syra pon , saje nak usik diorang , and cakap
" Kan dah cakap , tunggu lagi sejam "
and , guess what ?? They're laughing xD
Lul . macam tak pernah tengok orang gelak je die ni .
dah selang beberapa saat Aida yang duduk kat sebelah Syra pun bersuara
" Wei , aku rasa nak follow diorang beraya lah . Jom follow "
" Lul . kau ni KKR yep ?? "
' KKR ' tu kanak2 ribena .
alah , tau kan macam mane budak2 main or whut ever xD
* ^ Tak tau nak cakap macam mane xDDD *
tu ayat kiteorang kat sekolah .
huhu . pastu kiteorang beraya 2 rumah je .
yang paling lawak mase nak masuk rumah balik .
Syra & Aida nak masuk rumah , tapi pagar tutup .
dah la auto pulak tuhh >.<
pastu , penat lah Syra & Aida cari jalan nak masuk .
Syra pegi kat tempat surat , and then masukkan tanggan dalam tuhh .
pastu rasa macam ada benda ,
bile keluarkan benda tu , benda itu adalah kunci .
Mingong tak kiteorang ?? xD
penat2 cari jalan nak masuk , tiba2 kat dalam tu kuncinya -.-
Whut ever lahh xDD
So , kiteorang masuk dengan ketawa terbahak2 xD
Lul . begitu lah cerita nya .
bukan begitulah awan nano , yer xDD
ade orang cakap Syra ni suke buat orang gelak , betul kahh ??
huhu . Lul . kay lahh ,
sampai disini sahaja ceritanya , kalau Syra rajin ,
nanti Syra update lagi yer ??
Assalamualaikumm ~~

Flashback before Holiday Part 1
Sunday, 4 August 2013 @ 01:00 | comment (0)


Assalamualikumm ~
sihat ? haha . lama tak update blog .
hari tu rasa nak update , tapi tak sempat .
huhu . hari ni Syra nak flashback balik .
seminggu yang lepas , hari rabu , ade kisah menarik .
haha . nak tau ape ? The couple is fight :3
haha . sape lagi kalau bukan Ami & Nadz 
segment paling best mase relief time BM .
dah lah cikgu masuk kelas kiteorang tu ,
cikgu yang suka bawak rotan . but , cikgu tu still sporting .
tak silap Syra , yaang masuk tu C.Shahrul kot .
haha . bantai je lahh .
C.Shahrul suruh buat karangan tentang
" Kelebihan dan Faedah Berpuasa "
ayat die lebih dari 250 p.p
banyak kott -..-
C.Shahrul cakap
"alang2 dah puase ni , kite buat lah karangan tentang puase "
respond semua orang " Alahhhh ~ Cikguuu ~ "
" Ahhh ! Takde2 . cikgu nak harini siap jugak "
pastu , salah satu geng budak annoying cakap
" Cikgu ! nak tulis guna ape ? Kertas ta dak "
" Gune je buke ape2 . buku BI ke buku PI ke . ape2 lah , janji buku tu ad kertas "
semua orang mengeluh .
Syra keluar kan buku komsas .
masa tengah buat karangan tu , MiMi's Couple tu bergaduh pulak .
cakap mata tak ori lah , moyang tua lah , banyak lagi .
padahal dua2 tu pakai spek tu . tiba2 cakap mata tak ori .
What The Heck ?
Syra & Izzah cuba untuk berhentikan pentengkaran tu , but ...
tak boleh -.-
Apelagi , Syra angkat tanggan and then cakap
" Cikgu ! Diorang berdua bergaduh , cikgu "
pastu , C.Shahrul punya respond baik punya .
" Cikgu dah cakap . Hal rumah tangga jangan bawak masuk ke sekolah "
haha . Syra & Izzah gelak2 .
diorang diam kejap . lepas beberapa minit tu , gaduh balik .
Syra angkat tangan and cakap
" Cikgu ! diorang gaduh lagi "
" Haishh . cikgu dah cakap , suami isteri tak baik gaduh . kang cikgu nikah kan lagi sekali kang "
 haha . tergelak kot bile denga respond C.Shahrul .
pastu diorang gaduh lagi .
" Heish ! hari isnin nanti , korang naik pelamin kat atas pentas  "
haha . diorang terus senyap .
lawak la dengan diorang .
pastu , hari khamis , last day .
bukan last day nak raya tu , minggu sebelum lagi .
Syra & Izzah main balas2 massage guna buku .
ni lah massagenye . Syra belak kiri , Izzah belah kanan .


Syra saje nak edit , ingat kan nampak . rupanya jadi macam ni xD
ni massage nya . Syra buat balik guna photoscape .


Nampak ? itu baru part 1 . nanti bila bukak sekolah , 
nak im dengan izzah lagi :3
huhhh . dah la , sampai sini je ceritanya .
nanti Syra buat part 2 pulak ye ?
Selamat Hari Raya
Assalamualikum ~

Happiness and ma new buddy :3
Monday, 22 July 2013 @ 08:39 | comment (0)


Assalamualaikumm ~
apa khabar ?
hehehe . hari ni rase seronok je kat sekolah .
sebab , dah berbaik daengan Nadz !
haha . lepas 2 hari marahkan die dan tak tegur langsung
akhirnya harini Syra tegur die .
huhu . susah kot nak tegur die .
mase die masuk kelas die tak pandang langsung Syra . 
Syra nak ' hai ' pon susah .
cara yang Syra pakai ialah ....
JENG JENG JENGGGG
gelak2 dengan Izzah and Ami ,
then die pandang , Syra senyum sambil lambai tangan .
So , die pun senyumm :3
haha . sebenarnya ceritanya macam ni .
Haziq & Furqan tak datang .
so , Nadz duduk tempat Furqan .
depan kiteorang meja kosong la .
kiteorang tolak meja tu kat tepi ,
and then , meja kiteorang kedepan .
Izzah mengomel je .
die cakap tak nak depan .
Syra cakap la 
' Tak nak depan ? Meja kau duduk je situ '
Syra , Ami , and Izzah pun gelak2 lah .
but , mase tu Megat tak datang .
haha , tak kisahhh ~
haha . ohh hari tu lupe nak kenalkan Syra punye 
Buddyz' baru .
haha . selalu 4 orang je , sekarang dah 5 orang ~
let's mention balik 
Syra
Izzah
Aida
Natazzah
Ami
hahaha . Ami lah Buddyz' baru kiteorang ~
die dekatakan baru sebab baru kenal tahun ni .
Izzah & Natazzah kenal dari tahun lepas .
while Aida kenal dari darjah 5 .
huhu , lame kan ????
ma boy Buddyz' pulak
Megat
Nadz
haha . Diorang not available ~
huhu . shorry , walaupun diorang ade taste kat muke diorang tuuu ~
Megat couple dengan budak Ting.1
but , Nadz , Ami's .
huhu . sesuai kot diorang ~~~~~
sume Buddyz' Syra not available ~
shorry , tak dapat korang nak ngorat kan ??
Izzah , Irfan's .
Izzah punye sekolah tafiz . Bakal ustaz tuhh ~
Aida , AkAd's
tak leh nak mention !!!
but , orang ni pandai , pengawas seyhh ~
Natazzah , Abang pemotong ayam's
hahahahahah . tak dek lahh . abang pemotong ayam tu minat kat die .
so , kiteorang buli die . cakap 
' Abang pemotong ayam suke tazzah '
ape lagi ? die marah la :3
Megat pulak , Syra tak kenal perempuan tu .
tak tau lah diorang dah couple ke belum .
serious , Syra tak kenal .
Ami & Nadz ~
ehmmm ~
Nadz , Ami's
Ami , Nadz's
kiteorang panggil diorang ' MiMi's Couple '
hhaha . comel je tengok diorang .
dah la .
nak tidur awal sikit .
jangan lupa niat puase tau ?
Assalamualikumm ~