Hello !


Status : Semi-hiatus

Ask Me a Question

Mouthy Mouth

Exchange Link open
No "Follow You, Follow back"
Harsh Words Are not Allowed

Archives


  Recent posts:

Wanna meow with you . Can ah ? :3
Sampin Vs. Pensil box
A Werewolf Boy ^^
Cooking ~
Dreamm ~
Awww ~ So sweet :3
Talk that ~
Melatah 2 xD . ade lagi ~
HAHA , melatah ?! New friends :DD
Goodbye '2012' , Hello 2013 ^^


Credits

Layout: Nana
Edited by : ❣ Syra ❣


The Bawang ~
Wednesday, 3 July 2013 @ 08:44 | comment (0)


Assalamualaikum ~
Haha . ame jugak x post .
rinduuuu pulakk .
Oh , nampak tak title kat atas tu .
Bawang kan ?
Haha . inilah nak cite ni >.<
2 hari Izzah tak datang . So , kiteorang yang terdiri
daripada Natazzah and Aida . 
Tapi , Aida tak sangat .
Mula2 Natazzah yang cakap
" Wei Izzah , ni tempat Ami la "
Muka Izzah nampak cuak sikit
" Apahal pulak ? ni tempat aku "
" Cikgu dah ambik name . So , ini tempat Ami "
Syra cuma angguk2 je . Pastu cakap ' a'ah '
Then , Syra pegi belakang Tazzah and cakap
" Wei , aku tak nak masuk campur okayy "
pastu duduk tempat . Ami kawan Syra , bestiee.
Masa Izzah tak datang , die lah jadi penggantinya .
hehe , back to story . Lepas cakap itu cuma gurauan semata-mata ,
Ami pon masuk . Tiba lah hari yang normal bagi seorang pelajar .
mase sivik , Ami keluar . Die kene kawat .
Alohh , cepat sungguh dia keluar .
itu sebelum rehat .
lepas rehat , Izzah bagi 2 mentos kat Nadz .
Megat tak dapat . hehe , kiteorang gurau je dgn die .
Akibatkan sian dengan die , bagi lah 1 mentos .
lepas tu , Nadz main bawang -.-
tak ade kerja ke ?
bawang tu dapat dari Furqan . die bawak .
entah ape2 tah -.-
bawang tu dalam plastik pastu ikat same saiz dengan bawang tu .
tak ke berbau . pekat lorh bau bawang tuhh .
sebelum tu , kiteorang dah berkumpul .
sebab Syra and Nadz dah siap buat keje Math .
cikgu pulak suruh ajar orang yang tak reti .
So , nak dijadikan cerita .
Megat duduk depan Syra , while Nadz duduk depan Izzah .
Tazzah yang si comel itu menyelit . itu pon kejap2 je .
lepas dah tengok cara buat Math tu , die duduk balik tempat die .
Aida tak de mase tu . die jalan2 . bile Aida balik kelas , die cakap
" Korang dating tak ajak aku "
Ya Allah . bile mase lah kiteorang dating ?
FYI . Syra ajar Megat , Nadz ajar Izzah .
back to story of bawang . lepas Nadz pegang and pusing2 kan
bawang tu , die ambik pensil box Izzah dan membuat
seperti tajuk ' gores dan menang '
huhu , faham tak ? maksudnya die gosok bawang tu kat pensil box
' Miss Whatever ' Izzah tu .
pastu Izzah bau , and ternyata . Kuat giler baunyaaaaaa ~
nak di jadikan cerita , Izzah merajuk .
Tazzah ambik bawang tu dan tonyoh kat rambut Megat .
Kahkahkah , Syampu bawanggg ~
mula2 Nadz tak caye yang Izzah merajuk , pastu die nampak
air mata Izzah . ayokkk . tatayokk .
and then , Megat buat lawan antarabangsa .
die cakap
" Ni rambut aku bau bawang , tak ade sampai nangis macam kau "
sambil membuat gaya ala2 romeo yang tengah mengadu kepada juliet .
haha . lawak sungguh xD
lepas semua pegi solat , tinggal lah Syra , Izzah , Tazzah and Aida .
Izzah angkat kepala dan senyum .
e'ehh . apahal ni . pastu , Izzah  cakap
" Ini adalah lakonan semata-mata "
hokaloh . mase die merajuk tu , kiteorang cuba hilangkan bau tu .
Nadz pon same . tiba2 ni ?
lepas time solat habis , Nadz masuk .
Izzah kembali dengan lakonannya .
haihh . masa on the way nak pegi mak mal sain buat kali kedua ,
Syra suruh Megat pegang kan buku and pensil box .
haha . sajeje nak buli die . sekali sekala .
Sebelum tu , Megat menjerit . Die cakap
 "  Wei , nanti Nadzmi nak pindah "
dalam makmal sains ,
Izzah suruh Syra cakap Nadz yang itu hanya lakonan
semata-mata . Nak dijadikan cerita ,
Nadz pulak yang merajuk .
kalau nak merajuk pon , merajuk la dengan Izzah .
ni tak , merajuk dengan kiteorang .
penat kot nak pujuk die .
Syra & Izzah pujuk macam biase je ,
tapi Aida , pujuk and buat die geli .
mase nak dekat balik tu , Syra cuba pujuk Nadz .
and then ....
die pandanggg !!!!
erghhhh . yeay . akhirnya berjayaaaa .
lepas pujuk tu , loceng sekolah bunyi . masa untuk balik .
sebelum balik , Nadz cakap
" Itu hanya lakonan semata mata "
nampak tak die balas dendamm -.-
ishh . But , Syra tak kisah . hari bawang memang best
anyway , syukur sangat dapat kawan macam
Izzah , Aida , Natazzah , Ami , Megat , and Nadz .
Terima kasih korang , sebab jadi kawan aku untuk tahun ni .
hope boleh jadi kawan forever ^^
I'm your Ana ~
moral of the story : jangan main bawang , nanti sakit hidung xD
sampai sini je ceritanya
Assalamualaikum . See yaww .